Koledar dogodkov

 

 

Ženski pevski zbor Vidovo bo na svojem letnem koncertu gostil Moški pevski zbor Vidovo in oktet Lipa.

 

Vabljeni na koncert.

 

  

 

Skupni koncert Pevskega zbora Lubnik ter Ženskega in Moškega pevskega zbora Vidovo iz Šentvida pri Stični. Preko 50 pevcev bo skupaj predstavilo venček ohcetnih pesmi iz Ziljske doline. Program bodo obogatili še z drugimi, večinoma slovenskimi skladbami.

V vikendu pred začetkom šole sta se Ženski in Moški pevski zbor udeležila 20. Srečanja Šentvidov Slovenije, ki se je letos odvijal v najviš je ležečem Šentvidu in sicer na Planini nad Sevnico.

naslovnica 

Po več kot dve urni vožnji, ki je trajala dlje zaradi zaprte ceste iz Sevnice do Planine, smo kot vedno na naših srečanjih doživeli topel sprejem. Po okrepčilu smo se odpravili v tamkajšnje zelo uspešno podjetje Tajfun, ki se nahaja samo 100 m od prizorišča pokritega z velikim šotorom v centru Planine. Ogled je bil še posebej zanimiv za moški del naše delegacije, malo manj za ženske. Sledile so tonske vaje posamično, povadili pa smo tudi skupinske pesmi.

Koncert se je začel kmalu za tem. Nastopi zborov so bili kvalitetni, še posebej pa je navdušil zaključek, ko smo vsi pevci skupaj zapeli tri pesmi. 

                 Ženski zbor pred nastopom                                                     Moški med nastopom

Zenski zbor    Moski zbor

Kot zadnjo pa smo zapeli našo himno “Pa se sliši od svetega Vida zgun”.

 

Naslednje leto je na vrsti Šentvid nad Ljubljano in verjamemo, da se bomo zopet imeli lepo, ko bomo ponovno srečali naše šentviške prijatelje.

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012