Koledar dogodkov

GLEDALIŠČE VIDOVO ŠENTVID PRI STIČNI

Gledališče Vidovo Šentvid pri Stični deluje pod okriljem Kulturnega društva Vidovo Šentvid.

V Šentvidu se je od nekdaj igralo z daljšimi ali krajšimi prekinitvami vmes. Gledališka skupina se je ponovno zbrala leta 1977 in takrat uprizorila veseloigro s petjem HABAKUK v režiji Alberta Zupanca. S to igro je skupina gostovala po različnih krajih po Sloveniji in polnila dvorane, saj so bili ljudje v tistih časih željni takšnih predstav.
Skupina je potem ponovno prenehala z delom.

Leta 1992 so se gledališčniki ponovno zbrali, ustanovili gledališko skupino VIDOVO in od takrat dalje nepretrgoma delujejo. Skoraj vsako leto pripravijo novo igro.

V prenovljenem Domu kulture v Šentvidu pri Stični je bila v soboto 13.10.2018 in v nedeljo 14.10 2018 uprizoritev nove igre. Člani Gledališča Vidovo iz Kulturnega društva Vidovo so se tokrat predstavili s komedijo »Tašča.com«, prvim delom komedije iz niza štirih. Komedija govori o družini, ki jo sestavljajo mama Marica, njen mož Franci ter najstniški hčerki Julija in Nika. Družina živi običajno mestno življenje v stanovanjskem bloku. Življenje jim na glavo obrne mamina mama in moževa tašča Jula, ki pride k njim »na obisk«. Tašča je seveda prilagodljiva, iznajdljiva in »namazana z raznimi žavbami«. Ob dogodkih in nezgodah med zetom in taščo, kjer praviloma kratko potegne prav zet, so se obiskovalci do solz nasmejali. Poleg tega so obiskovalci uživali ob pripovedi, ko babica vnukinjama opisuje čas njene mladosti. Ker pa ima ena od vnukinj težave v ljubezni, ji babica z veseljem priskoči na pomoč in njene ljubezenske težave rešuje na svoj način. Obiskovalci so bili presenečeni nad zaključkom zgodbe, saj je tašča Jula uspela rešiti ljubezenske težave svoje vnukinje, prav tako pa je zgladila odnos z zetom.

Igralci: tašča Jula - Alina Cunk Perklič, Marica - Marija Zaman, Franci - Janko Jelenčič, Julija - Ana Kotar, Nika - Daša Laria Perklič, Janez - Franjo Čuček; režiserka: Anica Čuček, tehnično osebje: šepetalki - Marija Struna in Nataša Zupančič, zvok in luči - Domen Zupančič, grafično oblikovanje in napovednik - Boštjan Perklič

0 igralci

Igralci smo neizmerno uživali na pripravah na igro. Skozi vaje, ki so potekale vse od letošnjega februarja naprej, nas je povezovala volja do igranja in pozitivna energija. Veliko truda je bilo vloženega v pripravo igre, zato smo se člani Gledališča Vidovo odločili, da po uspešno izvedeni premieri in prvi ponovitvi igro predstavimo še drugod po Sloveniji. O gostovanju v drugih občinah kulturniki z nasmehom pravijo, da se dober glas širi v deveto vas. Po uspelih gostovanjih z igro »Partnerska poroka« na Štajerskem in v Prekmurju v letu 2017 in 2018, smo se tudi letos že dogovorili za nastope v teh krajih. Tako nas prvi uprizoritvi igre zunaj naše občine čakata že februarja, ko se bomo z igro predstavili v okolici Celja. Vmes pa bomo seveda do ušes nasmejali občane domače občine, saj s komedijo »Tašča.com« sodelujemo v letošnjem Gledališkem abonmaju Ivančna Gorica«. Predstava bo 14.12.2018 na Muljavi.

p 2018 2  p 2018 3  p 2018 5   p 2018 6  p 2018 4

Nenazadnje, igralci smo uživali med uprizoritvijo komedije, predvsem pa smo bili zadovoljni ob zaključnem aplavzu, ko se nam je odprl pogled na dvorano. Z veseljem smo zaznavali zvok aplavza, ki je prihajal iz polne dvorane. To nam je dalo potrditev, da so se vsi odlično zabavali.

p 2018 7

  

Premiera: 1.4.2017 ob 20.00 v Domu kulture Šentvid pri Stični

Igralci:
Olga: Alina Cunk Perklič
Maša: Polona Gerželj
čistilka Marija: Marija Zaman
Saška: Daša Laria Perklič
Andrej: Franjo Čuček
Peter: Anej Kristan

Vsebina:
Že nekaj časa je minilo, odkar se je Olga (mama) razvezala z Mašinim očetom in pričela gojiti sovraštvo do moških. Vendar naposled ugotovi, da je precej osamljena in da v svojem življenju vseeno potrebuje moško roko ali morda še kakšno drugo moško »stvar«. Situacija se močno zaplete, ko se zaljubi v študenta teologije Petra, svojega bivšega dijaka, ki je podobnih let, kot njena hči.
Težave v ljubezenskih notah ima tudi Olgina hči Maša, ki jo je pred kratkim zapustil partner. V oči ji pade pametnejši in pomembnejši državni podsekretar Andrej Suhi, ki je maminih let.
Da pa je zaplet popoln, poskrbita Olgina sestrična Saška, strastna feministka, in čistilka Marija, ki v tej mešanici partnerskih odnosov sprva ne moreta ugotoviti, kdo je zaljubljen v koga ...

KRATKA VSEBINA: Predstava govori o zakonskem paru Bernardu in Jacquelin. Bernard ima ljubico Suzanne, ki jo povabi na večerjo za rojstni dan, ker naj bi žena Jacquelin odpotovala k mami na obisk. Povabi še prijatelja Roberta in najame kuharico Suzette, da bi jim skuhala večerjo. Ko žena izve, da pride na obisk Robert – njen ljubimec, odpove obisk pri mami in stvari se zapletejo. Ko se pred vrati pojavi še Suzettin mož Georg, se stvari počasi razpletejo, le to se še niso odločili, kdo bo šel spat s kom. Vsi skupaj ugotovijo, da ima laž kratke noge.

Pridi gola na vecerjo 2014 12 23  Pridi gola na vecerjo 2014 12 11

PRIDI GOLA NA VEČERJO - premiera v soboto, 20. decembra 2014 v Domu kulture Šentvid pri Stični

Preberi več

Delovanje Gledališča od začetka je obrodilo nešteto premier:

Uprizorili so več komedij v režiji Marjane Hočevar in sicer:

 • Striček milijonar – premiera 24. aprila 1993

  

 • Jezični dohtar Petelin – premiera 1994

  

 • Drama Kastelka – premiera 25. marca 1995

  

 • Županova Micka – premiera 1996

  

 • Mrtvi ne plačujejo davkov - komedija – premiera 5. aprila 1997

  

 • Habakuk – veseloigra s petjem – premiera 19. decembra 1998

  

 • Jara meščanka – premiera 1. decembra 2001

   

 • Moj ata socialistični kulak – premiera 09. maj 2003

  

Igra Toneta Partljiča Moj ata socialistični kulak je bila na Linhartovem srečanju izbrana za srečanje gledaliških skupin, ki je bilo v Trbovljah. To je bila tudi zadnja igra v režiji Marjane Hočevar.

 

 • En dan z Edvardom - komedijo je režiral mladi režiser Primož Čuček, premiera je bila 5. novembra 2005.

    

 • Vesela smrt –renesančna komedija dell arte v režiji Petre Tanko je doživela svojo premiero 27. januarja 2007.

   

 • Niti tat ne more pošteno krasti – komedija v režiji Petre Tanko – premiera 1. decembra 2007

  

 • En dan z Edvardom – komedija – premiera 20. decembra 2008 v režiji Primoža Čuček, ki je ponovno prevzel delo režiserja.

En dan z Edvardom 20 12 2008 1  

 • Živeti je lepo – komedija – premiera 14. novembra 2009

   

 • Slikar na vasi – komedija – premiera 18. decembra 2010

  

 • Namišljeni zdravnik – premiera 17.12.2011

  

 • Striček milijonar – premiera 15.12.2012

   

 • Strogo Zaupno - sodobna burka – premiera 14.12.2013

    

STROGO ZAUPNO – kratka predstavitev!

Kljub koncu hladne vojne je tekmovalnost med vzhodom in zahodom ostala. Vohuni obeh strani so bili prisotni povsod, kjer se je kaj pomembnega dogajalo.

O tem pripoveduje tudi igra »STROGO ZAUPNO». Francozi izdelajo miniaturni atomski reaktor, ki si ga hočeta prilastiti obe strani. Poleg prikaza različnih vohunskih tehnik, rožljanje z orožjem in kazanje mišic, smo v igri priča tudi ljubezenskemu zapletu, ki................

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012