Koledar dogodkov

Ste se kdaj zamislili, kdo vse si v enem dopoldnevu poda kljuko vrat na župnišču? In kaj vse mora duhovnik poslušati v spovednici?

Komedija KATOLIKI.KOMA v izvedbi Dramske sekcije Kulturnega društva Ivan Cankarj iz Bevk pripoveduje zgodbe in pripetljaje, ki se zgodijo enemu župniku v enem samem dnevu.

 

Upravni odbor Kulturnega društva VIDOVO vabi vse člane društva na redni letni občni zbor, ki bo v petek 15.03.2019 ob 19.00uri v Domu kulture v Šentvidu pri Stični.

Po uvodnem pozdravu predsednika KD Vidovo g. Franja Čučka se bomo seznanili z aktivnostmi, ki so jih naše sekcije uspešno izvedle v letu 2018. Po poročanju blagajničarke društva bo sledila razprava o poročilih. Nato se bomo obrnili na leto 2019 in pregledali načrte, ki so si jih sekcije zadale za tekoče leto.

Prisrčno vabljeni. Veseli bomo vaše podpore in druženja z vami. Po končanem občnem zboru vas vabimo na pogostitev.

S spoštovanjem vas lepo pozdravljamo!

Brez mam bi na svetu turobno bilo; le kdo bi nas ljubil, objemal tesno? V življenju mi največ pomenita dve besedi. Mama in življenje; mama, ti si mi dala življenje, in življenje, ki mi je dalo tebe, mojo mamo.

Šentviški otroci, mladinci in tisti, malo starejši otroci, so vso svojo hvaležnost pokazali svojim mamam v nedeljo, 25. marca na dogodku v Domu kulture v Šentvidu pri Stični, kjer se je po nekaj letih ponovno odvila prireditev ob materinskem dnevu. Za organizatorje in nastopajoče je bila to priložnost, da se zahvalijo svojim mamam za njihovo brezpogojno ljubezen, za pozornost in za trud, ki ga namenjajo svojim otrokom. Na prireditvi, ki jo je KD VIDOVO organiziralo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, je nastopilo kar 125 otrok in odraslih. Člani otroške in mladinske folklorne skupine VIDOVO, pevski zbor OŠ Ferda Vesela, pevska zbora VIDOVO in člani Gledališča VIDOVO so mamicam in ženam, ki se se udeležile prireditve, podali posebno voščilo ob njihovem prazniku. Obiskovalci so dvorano napolnili do zadnjega sedeža in prostega kotička. 

Več o samem dogajanju si lahko ogledate v galeriji. 

  http://www.kd-vidovo.si/galerija

 

Starejši del OFV VIDOVO bo zaradi drugih obveznosti članov in članic svoj splet plesa prikazal šele na območnem srečanju otroških folklornih skupin, ki bo potekalo 11.4.2018 v Cerknici. Veliko članov in članic te skupine namreč sodeluje v zboru Osnovne šole Ferda Vesela iz Šentvida, ki 28.3.2018 sodeluje na državnem tekmovanju.

V okviru Dnevov kulture, ki jih prireja Zveza kulturnih društev Ivančna Gorica, bo Folklorna skupina veteranov VIDOVO izvedla letni koncert. Na prireditvi, ki se bo odvijala 17.5.2018 ob 20.00 V Domu kulture Šentvid pri Stični, bodo sodelovali še člani ostalih dveh domačih folklornih skupin. Vabljeni.

Ženski in Moški pevski zbor VIDOVO sta bila ustanovljena leta 1968 in od takrat neprekinjeno delujeta. Skozi celotno obdobje petdesetletnega delovanja je pevcem skupna ljubezen do petja in veselje do ohranjanja ljudske kulturne dediščine.

Člani zborov vsakoletno pripravljajo samostojne koncerte in gostujemo na koncertih drugih glasbenih zasedb po Sloveniji. Sodelujejo pri organizaciji Srečanja pevskih zborov Šentvidov Slovenije in Tabora slovenskih pevskih zborov pri nas v Šentvidu. Pot jih večkrat zanese tudi v tujino, kjer gostujejo pri slovenskih zamejcih in sodelujejo na mednarodnih festivalih. Tako so pevci Ženskega in Moškega pevskega zbora obiskali Madžarsko, Bosno in Hercegovino, Avstrijo, Srbijo, Italijo in Francijo, nekatere že večkrat.

Letošnje leto pa je za pevce še posebej praznično, saj praznujejo 50-letnico ustanovitve Ženskega in Moškega pevskega zbora VIDOVO. Slavnostna prireditev bo potekala v soboto, 26. maja 2018,v Domu kulture v Šentvidu pri Stični.

Začele so se priprave na komedijo Tašča.com.

 

Več si lahko preberete na Facebook strani Gledališča VIDOVO

https://www.facebook.com/Gledali%C5%A1%C4%8De-Vidovo-1545713299009816/

 

V petek 16. marca 2018 smo se člani Kulturnega društva VIDOVO zbrali v Domu kulture v Šentvidu pri Stični na redni letni Skupščini, kjer smo prisluhnili rezultatom dela preteklega leta in določili program za tekoče leto.

 

Ženski in moški pevski zbor KD Vidovo vabita na DOBRODELNI KONCERT

V petek, 31. 3. 2017, ob 19h, v Osnovni Šoli Ferda Vesela, Šentvid pri Stični

 

 Prostovoljni prispevki bodo namenjeni šolskemu skladu za socialno ogrožene učence

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Premiera:  sobota, 1.4.2017 ob 20.00 v Domu kulture Šentvid pri Stični
Ponovitev: nedelja, 2.4.2017 ob 19.00 v Domu kulture Šentvid pri Stični

Prodaja kart bo uro pred predstavo, v Domu kulture Šentvid pri Stični.

ODLOMEK SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ   

 

Naslov:     Partnerska poroka
avtor:       Tone Partljič
režiserka: Anica Čuček

 

Igralci: 

Olga: Alina Cunk Perklič
Maša: Polona Gerželj
čistilka Marija: Marija Zaman
Saška: Daša Laria Perklič
Andrej: Franjo Čuček
Peter: Anej Kristan

Vsebina

Že nekaj časa je minilo, odkar se je Olga (mama) razvezala z Mašinim očetom in pričela gojiti sovraštvo do moških. Vendar naposled ugotovi, da je precej osamljena in da v svojem življenju vseeno potrebuje moško roko ali morda še kakšno drugo moško »stvar«. Situacija se močno zaplete, ko se zaljubi v študenta teologije Petra, svojega bivšega dijaka, ki je podobnih let, kot njena hči.
Težave v ljubezenskih notah ima tudi Olgina hči Maša, ki jo je pred kratkim zapustil partner. V oči ji pade pametnejši in pomembnejši državni podsekretar Andrej Suhi, ki je maminih let.
Da pa je zaplet popoln, poskrbita Olgina sestrična Saška, strastna feministka, in čistilka Marija, ki v tej mešanici partnerskih odnosov sprva ne moreta ugotoviti, kdo je zaljubljen v koga...

Vabimo vas na ogled gledališke igre ODKRITOSRČNA LAŽNIVKA v izvedbi Gledališča VIDOVO in režiji ANICE ČUČEK. Premierna uprizoritev bo v Domu Kulture Šentvid, 

 

v soboto,2. aprila 2016, ob 19. uri, ponovitev pa v nedeljo, 3.aprila 2016, ob 17. uri. 

12. mednarodni folklorni festival "SLOFOLK 2016" bo potekal od 28.4.-3.5.2016 v treh krajih Slovenije.

V Domu kulture Šentvid pri Stični bodo v soboto, 30. aprila 2016 ob 19. uri 

nastopile folklorne skupine iz Bosne in Hercegovine, Poljske, Romunije in Slovenije.

Podrobnosti si lahko ogledate na internetni strani Slofolkawww.slofolk.si

 

GENERACIJE POJEJO

v petek, 18.03.2016 ob 19.h v avli Osnovne šole Ferda Vesela, Šentvid pri Stični.                                                             

Prostovoljni prispevki bodo namenjeni šolskemu skladu za socialno ogrožene učence OŠ Ferda Vesela.                                                                                                                                                        

Od petka, 25.4.2014 do ponedeljka, 28.4.2014 bo potekal jubilejni 10. folklorni festival SLOFOLK - SLOVENIJA. V Domu kulture v Šentvidu pri Stični se bo odvijal v soboto

26. aprila 2014 ob 19.h.

Poleg folklornih skupin iz Slovenije bodo nastopile tudi skupine iz tujine:

- folklorna skupina Viana do Castelo, Viana Do Castelo - Portugalska,
- folklorna skupina Minor Asians Nea Krini "Agia Paraskevi", Solun - Grčija,
- folklorna skupina Mladost, Montana - Bolgarija,
- folklorna skupina "Jonce Hristovski", Skopje - Makedonija.  

Podrobnosti si lahko ogledate na internetni strani Slofolka www.slofolk.si.                              

V petek, 9. maja bo v Kulturnem domu Velika Štanga ob 20. uri koncert moškega in ženskega pevskega zbora Vidovo, Šentvid pri Stični. Gosta večera bosta MEPZ Velika Štanga in citrarka Eva Medved. 

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012