Koledar dogodkov

vabilo jpg 

Folklorna skupina veterani VIDOVO vabi na svoj letni koncert, kjer bodo zaplesali tudi gostje.

Letni koncert je prvi izmed dogodkov v okviru Kulturnega tedna, ki je posvečen 50. Taboru slovenskih pevskih zborov. 

Vabljeni. 

Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični vabi na letošnjo osrednjo svečanost s podelitvijo priznanj in nagrad Občine Ivančna Gorica bo potekala v petek, 31. maja 2019, v športni dvorani OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, s pričetkom ob 19. uri.

Letošnji festival ŠENTFOLK 2019 bo potekal med 19. in 22. septembrom 2019 v Grosuplju, Ivančni Gorici, Trebnjem, Žužemberku, Višnji gori in v Šentvidu pri Stični.

Folklorni festival z namenom predstavitve naše folklorne kulturne dediščine in folklornih plesov plesalcev iz tujine. Predstavitev lokalne hrane in lokalnih znamenitosti in promocija krajev Osrednjeslovenske in Dolenjske regije.  

Zabeležite si datum in se udeležite petkovih in sobotnih prireditev ter našega osrednjega dogodka festivala, ki bo v soboto, 21. septembra 2019 ob 19.00 uri v Domu kulture v Šentvidu pri Stični. Predstavitvi živahnih korakov plesalcev iz Moldavije, Ukrajine Srbije in Slovenije bo sledilo druženje ob lokalnih dobrotah in glasbi.

 Okvirni program festivala: 

Grosuplje,

OŠ Luisa Adamiča

 

Petek 20.9.2019:

19:00-22:00

»Mednarodni folklorni večer«

nastopi tujih skupin v OŠ Luisa Adamiča v Grosupljem, vključno s FS Sv. Mihael iz Grosuplja

Ivančna Gorica

 

Sobota 21.9.2019:

9.00- 11.00

»Folklorni dan na tržnici«

otroške delavnice,  povorka in nastop vseh skupin na tržnici (tuje skupine, gostiteljici in otroške skupine iz občine Ivančna Gorica)

Trebnje, Žužemberk, Višnja gora

Sobota 21.9.2019:

12:30 - 14.30

nastop posamezne tuje skupine v različnih krajih

Šentvid pri Stični,

Dom kulture

Sobota 21.9.2019:

19:00 - 22.00

»Osrednja prireditev festivala ŠENTFOLK 2019«

nastop vseh tujih skupin, vključno s gostiteljico FS Vidovo Kulturnega društva Vidovo

 

Organizator festivala: Folklorna skupina VIDOVO pod okriljem Kulturnega društva VIDOVO

Pri organizaciji sodelujejo: Folklorna skupina Sv. Mihael iz Grosuplja in Občina Ivančna Gorica

 

Za več informacij o festivalu obiščite spletno stran http://www.kd-vidovo.si/sentfolk.

plakat  splet1
Na koncertu ob 51 - letnici delovanja zbora bo poleg pesmi Moškega pevskega zbora Vidovo predstavljen še repertoar 40-članske združene zasedbe domačega zbora, MoPZ Lubnik iz Škofje Loke in Okteta fantov KD Stična. Kot gostje bodo obiskovalce s svojimi glasovi razveselile pevke Ženskega pevskega zbora Vidovo in LAZ Jablanica. 
Koncert bo 24.5.2019 ob 20.00 V Domu kulture. Vstop je prost, organizatorji pa bodo hvaležni za prostovoljne prispevke. 
Vabljeni vsi, ki vas veselijo zvoki moških in ženskih glasov. 

BRAVO NAŠI!        

Člani otroške folklorne skupine so se uvrstili med najboljše folklorne skupine v Sloveniji. Svojo postavitev "Rib'nčan in kobilje jajce" so predstavili na prireditvi  RINGARAGA 2018 v Majšperku, in sicer v soboto 2.6.2018 ob 13.00 uri.

Na državnem srečanju se predstavijo otroške folklorne skupine iz različnih predelov Slovenije, ki so uspešno prešle tristopenjski sistem selekcije ter s tem dokazale svojo inovativnost in kakovost v poustvarjanju otroškega in otrokom primernega izročila.

Starši, izkažimo jim podporo in jih spremljajmo!

Čestitke tudi najmlajšnim članom, ki so s svojo postavitvijo "Črno gleda, drobno gre, tista bo za me" prejeli srebrno priznanje. 

Obe odrski postavitvi si lahko ogledate na posnetku, in sicer mlajša skupina na času 18:30 in starejša skupina na času 1:41:00

https://www.youtube.com/watch?v=nwEPrhCyuQw

Otroci so se svojima mentoricama seveda iskreno zahvalili.

                                                                                      

 

 Več slik iz državnega prvenstva je na voljo v Galeriji

Ženski in moški pevski zbor Vidovo bosta skupaj z MoPZ Zagriški fantje in MePZ Lubnik izvedla koncert, ki bo v soboto, 2. 6. 2018, ob 20. uri, v kulturnem domu v Šentlovrencu. Vabljeni!

Vabljeni na predpremierni koncert ob 50-letnici neprekinjenega delovanja ženskega in moškega pevskega zbora Vidovo iz Šentvida pri Stični, ki bo v petek, 18. maja 2018 ob 20.00 v kulturnem domu v Temenici.

ČESTITKE našim mladim folkloristom!

Obe odrski postavitvi sta se na uvrstili na Regijsko srečanje otroških folklornih skupin, ki bo potekalo 17. maja 2018 v Dobrempolju. 

Starši vabljeni k ogledu srečanja, da še dodatno spodbudite svoje otroke. 

 V letošnjem letu se je KD Vidovo v sodelovanju s KS Šentvid pridružilo projektu Knjižnice Ivančna Gorica in Občine Ivančna Gorica. Gre za projekt KNJIGOBEŽNICE, ki spodbuja kulturo branja.     Knjigobežnice so male hišice oziroma nadkrite knjižne poličke s knjigami na javnih prostorih. Knjigo v to hišico lahko prinese kdorkoli, lahko si jo kdorkoli tudi izposodi in vrne ali pa vzame za vedno. Namen je torej, da knjige krožijo. Gre za butično možnost, da sebi ljubo knjigo priporočite tudi drugim. Hkrati knjige v javnem prostoru vabijo k branju širšo javnost. Hišice so nekakšen opomnik branja - so branju prijazne. 

S to postavitvijo želimo prispevati k prepoznavnosti Šentvida, saj bo lokacija knjigobežnice označena na posebnem zemljevidu. Knjigobežnica je opremljena s tablico , ki izkazuje širino projekta po občini Ivančna Gorica. Tako je naša hišica, kljub raznolikosti, del celostne skupne podobe občinskega projekta oziroma del iste bralske družine.

Knjigobežnica je postavljena na otroškem igrišču zraven vrtca v Šentvidu. Kako je knjigobežnica nastajala je razvidno iz slik, ki se nagajajo v Galeriji

 

Člani otroške folklorne skupine so sobotno dopoldne poleg treninga namenili tudi ustvarjalnim delavnicam in druženju. Otroci so z navdušenjem izdelovali metulje in polžke iz papirja, ki so ga okrasili s bleščicami. Tako kot naše babice so iz blaga izdelovali punčke iz cunj. Del starejše skupine je z slikami in barvami okrasil knjigobežnico, ki bo postavljena na otroškem igrišču pod osnovno šolo. 

Navdušenje in radoživost otrok lahko razberemo iz slik, ki se nahajajo v Galeriji.  

V soboto, 24. junija 2017, ob 19. uri bo v Domu kulture Šentvid potekal prvi mednarodni folklorni festival Šentfolk.

Sodelovale bodo skupine iz Italije, Srbije in Slovenije.

Zagotovo vas bo ritem živahnih plesov spravil v veselo razpoloženje.

 

Pridite in se prepričajte!

v soboto, 27. 5. 2017 ob 20. uri, v Domu kulture Šentvid

SPREMLJAVA:

MANCA PRAPROTNIK (klavir)
ROBERT KOHEK (harmonika)
ŽIGA JERNEJČIČ (bas)

GOSTI:

MoPZ VINOGRADNIKOV ČATEŽ
ŽePZ VIDOVO

Koncert vrhunske slovenske vokalne skupine Ingenium Ensemble bo v nedeljo 22.5.2016 ob 19-ih v Domu kulture Šentvid pri Stični.

Več o skupini na: www.ingenium-ensemble.si

bo v soboto, 28. maja ob 20.00 uri v Domu kulture v Šentvidu pri Stični.

Vabljeni na večer ljudskih plesov Folklorne skupine Vidovo-Veterani z gosti, v soboto 4. junija ob 20.00 uri v Domu Kulture Šentvid.

Koncert Moškega pevskega zbora Vidovo bo v nedeljo, 24.05.2015 ob 19. uri v amfiteatru poleg novega župnišča v Šentvidu pri Stični.

V primer slabega vremena bo koncert v Domu kulture.

      


Otroška folklorna skupina Vidovo z gosti prireja nastop ob praznovanju 20-letnice delovanja, ki bo v Domu kulture Šentvid pri Stični, v petek, 12.06.2015 ob 19. uri.        

 

 

Celovečerni nastop Folklorne skupine Vidovo - VETERANI z gosti bo v petek, 19.06.2015 ob 20. uri v Domu kulture Šentvid pri Stični.

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012